Přehlídka chutí opět v Peci pod Sněžkou, pod taktovkou Jiřího Švestky

16. 11. 2016, autor: Filip Rakovan
Jde o tradici, každý rok na přelomu podzimu a zimy projasní krkonošský sychravý čas kulinářské umění v hotelu Horizont
Přehlídka chutí opět v Peci pod Sněžkou, pod taktovkou Jiřího Švestky

Rok se s rokem sešel a je to opět tady, pomalu začínáme s preventivním půstem a těšíme se, že zase po roce vyrazíme do Pece pod Sněžkou, kde gastronomické dny v hotelu Horizont tradičně zpestřují období před začátkem zimní sezóny. Nejen hostům ubytovaným v Horizontu a místním obyvatelům, ale také návštěvníkům regionu. Důležité je hned na začátku oznámit datum, kuchařské umění a vinařské zkušenosti se budou vkusně doplňovat po celý třetí adventní víkend, tedy od pátku 9. do neděle 11. prosince, kdy proběhne již 11. ročník této akce.

Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer 10. prosince a je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola, Břeclav. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Karlem Průšou, jednatelem a hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.

Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si v Horizont café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované místním kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend.

"Gastronomické dny jsou pro mě zpestřením obvyklé práce a hlavně mě těší přímý kontakt s hosty. Jsem vždy zvědav na jejich okamžité pocity a dojmy. Příprava je sice náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to však velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii," říká Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont.

Za nás je tedy vše jasné, navíc milujeme nomen omen a spojení gastronomie a šéfkuchaře Švestky, a ano, i výhled z vysoko položeného baru, kam chodíme před večeří na aperitiv. A, ehm, po večeři na digestiv. A koktejl. A "šláftruňk."

KOMENTÁŘE KE ČLÁNKU
Přidat komentář
Tento článek ještě nikdo nekomentoval. Buďte první.
VLOŽIT KOMENTÁŘ



Nejste přihlášen/a, proto opište text, který vidíte na obrázku níže.
. captcha
CELEBRITY
Celebrity: Nabízím práci automechanika, nástup ihned!

Nabízím práci automechanika, nástup ihned!

Jak je složité najít dobrého řemeslníka? Ehm, velmi... Je...

Celebrity: Land Rover postavil kuchyni pro Jamieho Olivera. V autě.

Land Rover postavil kuchyni pro Jamieho Olivera. V autě.

Mobilní kuchyně, to už tady bylo, není to žádná novinka, ...

Celebrity: Moderátorka Jana Knížková vysílala z bazénku, ukázala při tom svůdné křivky

Moderátorka Jana Knížková vysílala z bazénku, ukázala při tom svůdné křivky

Rádio je obvykle záležitostí pouze zvukovou, vizuální asp...

DALŠÍ CELEBRITY
REDAKČNÍ TIP
POSLOUCHEJ RÁDIA ONLINE!
PŘIDEJTE SE K NÁM

Staňte se našimi fanoušky

NEJNOVĚJŠÍ VIDEA
Zobrazit video
Jak zvířata jí své jídlo

Jak zvířata jí své jídlo

Nahlédněte do říše zvířat tak, jak se...

Zobrazit video
Video: A další kompilace ruských bouraček

Video: A další kompilace ruských bouraček

Tohle už je pomalu seriál na pokračov...

Zobrazit video
Video: Ilegální drifty ve městě

Video: Ilegální drifty ve městě

Tihle týpci se s tím nemažou a vodí a...

Autoweb

<figure>https://www.autoweb.cz/wp-content/uploads/2018/11/img_0230-640x360.jpg</figure&g...

Urbanstore

Pořiď si stylové značkové oblečení, boty nebo doplňky se slevou až 80%. Více na UrbanStore.cz.

Delideli

Darujte nádhernou kytici, luxusní čokoládu, kvalitní víno, koš plný delikates či lahodný dort.

Cestuj

Vyberte si z tisíců dovolených v oblíbeném Řecku se slevou až 20%. Volejte zdarma 800 11 11 33.